Let's Click Here !

Hi wanna be my VIP in my life?

Powered by Blogger.

Xie-Xie Ni !!!

Get this widget

My Brain

Right Brain/ Left Brain Quiz
The higher of these two numbers below indicates which side of your brain has dominance in your life. Realising your right brain/left brain tendancy will help you interact with and to understand others.
Left Brain Dominance: 11(11)
Right Brain Dominance: 5(5)
Right Brain/ Left Brain Quiz

Monday, 30 January 2012

New Menu for Little Amzar - Quinoa Puree

umiyumi = agak-agak kita time kecil-kecil dulu, kreatif tak? eheeeee......

susumanis = sebenarnya ni 1st time try tanam bunga kak, lepas setahun duduk sini. hheheheh...sebelum ni, suka tanam benda yg boleh makan jerk....kunun-kunun cam senang laa kan klu nak masak (padahal masak pon jarang....hehheheh)....

MaryaYusof = tanam sunflower daripada apa? benih ker? Marya, panggil ajer Dini....senang.....kalau nordini, macam skema pulak...kihkihkih....

Asmara = kak As, Ajwad dah ok, Alhamdulillah, TQ!.... Selalu tgk blog perantau kalau time summer, menjadi betul ya tanam apa-apa pon...cam kalah Malaysia lak....hhehehehe....kalau cili boleh hidup time winter, sure best kan....sejuk2 mkn cili, ada lah ummpphh...sikit.......



Sabtu lepas, aku try menu baru utk Amzar. Puri Quinoa. Jom tengok apa benda quinoa ni:

Aku jumpa 3 jenis: White, Red, and Black Quinoa. Aku beli yg Red Quinoa. Harga di Jusco RM14.90

Rupa asal sebelum dimasak. Cara masak: 1 cup quinoa + 2 cup water. Tapi  untuk sediakan  sebagai makanan baby, sukatan air tu boleh dilebihkan.

Setelah dimasak........


Puri Quinoa + ikan bilis + kurma + carrot

Budak ini sangat suka quinoa.....tak sabar tunggu mummy suap!


Ok till then, c ya....Assalamualaikum......

8 comments:

  1. macam2 mama amzar masak utk amzar...bagus sgt..;-)

    nanti nak cuba yg ini pulak...;-)

    ReplyDelete
  2. bagusnya mama amzar ni..rajin naa wlaupun keje. nanti nak cuba cari kat international shop tu ada tak juai..kot ada bole cuba..

    ReplyDelete
  3. oh jakun! tak pernah tau quinoa nih. bagus ye utk baby. tp baby ai dah lebih 2 tahun, boleh la kan mkn mcm tu je. nnti nak cari2 kot ada jual kat sini. ;D

    ReplyDelete
  4. Wah, so western.hahaha. Sy pun tak pernah tahu about this quinoa . maybe can try for my future bebi :)

    ReplyDelete
  5. First time dengar Puri Quinoa ni... nampak selera betul Amzar mkn... mesti yummy :) nak beli kat mane Puri Quinow ni Dini?

    Dulu I tanam sunflower guna seed dia... amik kat rumah MIL... jiran dia banyak tanam... rasanya dekat nursery ada byk jual... boleh try tanya... yg xbest tanam sunflower ni, bunganya cepat layu & mati...lepas tu kena replant baliklah.. mmg cantik tau! Ceria je :)

    ReplyDelete
  6. First time jgk dgr quinoa ni! Agk2 kt sini adatak ek? Nti nk pi ushala..hehe

    ReplyDelete
  7. salam kenal ..pun lum pernah try quina ni, rasa camne ek..mcm setap jer nampak

    ReplyDelete