Let's Click Here !

Hi wanna be my VIP in my life?

Powered by Blogger.

Xie-Xie Ni !!!

Get this widget

My Brain

Right Brain/ Left Brain Quiz
The higher of these two numbers below indicates which side of your brain has dominance in your life. Realising your right brain/left brain tendancy will help you interact with and to understand others.
Left Brain Dominance: 11(11)
Right Brain Dominance: 5(5)
Right Brain/ Left Brain Quiz

Thursday, 12 January 2012

Puree bayi: Alternatif kalau bekalan sayur tiba-tiba putus di rumah........

Assalamualaikum semua.....

Jom reply pandangan kawan-kawan dahulu:

All About Me = terima kasih sudi singgah sini....saya rasa semua baby comel jer....hehehhe...datang lagi ya.

Kamalia = lama lagi tu di Jepun, sempat nak explore puas-puas kan....nanti tempek lah gambar2 sana ya....

umiyumi = tu laaa, baru 8 bulan dah start' aksi-aksi 'stunt dia....boys katakan...umi tentu dah pernah merasa kan dengan 2 hero tu....nanti umi boleh  try couscous dengan resepi yg lagi canggih tentunya.....

MaryaYusof = Amzar 8 kg setakat ni, tapi dukung sikit dah mula rasa lenguh-lenguh...hikhikhihk...kerabu udang tu pakai main campur jer bahan-bahan yg ada dlm fridge....frozen tempe tak ada ke sana? 

susumanis = boleh jer masak couscous pastu mkn ngn sambal....ikut jer citarasa sendiri. Sebab couscous ni bukan makanan ruji kita kan, so rasanya tak salah kalau kita modify ikut selera kita....hehhehe....


Kat rumah aku tu, kadang-kadang memang berlaku jer terputus bekalan bahan mentah ni.....esp lauk/protein la, pasai frozen part dah penuh dengan EBM......


Utk buat puri Amzar, kena sentiasa ada sayur kan, tapi tu lah, kadang-kadang memang terputus jugak....esp bila dah ofis sekarang yg jauh dari Jusco/Tesco/Carrefour ..... ooo rindunya ofis lama di Perda.........


Jadi suatu hari (cewaahhhh), sewaktu berjalan-jalan di Jusco, aku jumpa la produk ni, 


Organic beet, carrot and spinach in alphabet form



So boleh lar kalau nak masukkan dalam sup ker, sos pasta ker etc, esp bagi anak-anak yg cerewet makan kan. 

Utk puri Amzar, aku rebus jer sampai lembut (macam rebus pasta/spagheti).  Kemudian blend sekali dengan kurma. Kalau ada ibu-ibu yg nak campur beras/nasi pon boleh ajer.....Alhamdulillah Amzar suka juga hidangan ini.......

Apa-apa pun, sayur fresh lagi 'the best' kan.....ini cuma alternatif sahaja...bagi diri aku lar.....


Cheeky boy.......


Veges for dinner last nite: Broccoli and tomato with baked beans sauce

2 comments:

  1. comel pulee dia buat organic vege tu cam tu ya tapi lagi comel cheecky boy tuh :)

    ReplyDelete