hitomi lavender umiyumi ummuaidan nadia rashid Fadilah Aziz ishamizu = arca ayam unik tu dini jumpa masa di RTC Gopeng bulan lepas...tak diketahui pula siapa yang buatnya, tapi memang dipamerkan di situ.....unik sangat, sebab binaannya memang daripada sudu dan garpu.....
kasihredha Ummu Madihah Miss Anna makcikkantin Kamalia bicara harianku Marya Yusof CikA = good morning!
Assalamualaikum teman-teman .....
Wah lamanya tidak berkunjung ke sini, walaupun baru 3 hari kan....
Alhamdulillah, perkara yang hendak dikejar itu telah mencapai misinya, cuma apabila melibatkan pihak lain, haruslah bertolak-ansur gitu kan.....kalau ada rezeki, adalah tu.....begitulah dunia akademik....
By the way, nothing much to tell here .... bila sibuk menyiapkan sesuatu, makanya hal-hal lain diketepikan dulu....cumanya, if you think you can't do it, actually you can do it !! ....
Pagi ni bangun gigih menyiapkan adunan untuk buat kek pisang almond. Mini version, 3 bekas. Sarapan Mr Hubby & Ajwad, bekal untuk tea-break di office dan juga sebagai bento sarapan Amzar.
Sementara tunggu 'kejadian' kek dalam oven, aku rebuslah telur sebiji, teringin nak makan telur separuh masak.....
5 minit rebus atas api 1000W (dapur halogen). Tapi tak jadi lah pulak.....huhuhu....mungkin kena kurangkan kuasa api tu kot.....
Aisshhh buat telur separuh masak pon failed ! (Okey sila tutup muka ---- maluuuu).
Telur separuh masak yang tidak jadi ..... |
Cheesy toast --- last Saturday's breakfast ..... masa ni dok pulun siapkan proposal, so sarapan ringkas cukup.... |
posted from Bloggeroid
Salam dini..rebuh atah dapur geh meta jah masok telo separuh masok..mungkin timing dapur halogen lun lain sket kot..hehehe
ReplyDeletesaya dulu buatkan telur separuh masak untuk arwah atuk rendam dalam air panas je :D
ReplyDeletewah rajinnya pagi2 buat kek,,pernah tgk org guna bekas plastik then masukkan air panas n telur kat dalamnya,,bila air panas habis menitik ke bawah(dlm bekas kt bawah)masaklah telurnya,,mudah,,tp tak tahu nk beli kt ne
ReplyDeletetak jadi eh gitu..tapi yang mcm tu lah sy paling suka...kalau buat mesti lembik cair..payah nak dapat yg ketul oren mcm tu..
ReplyDeleteSedapnya cheesy toast.. nyam nyam.. rajin betul la mama ajwad amzar ni hari2 buat bekal ya :)
ReplyDeleteSalam Dini,
ReplyDeleteTumpang seronok tengok banyak buku yg dibeli. Mostly buku makanan sihat eh. Dah banyak info tu, kena kongsi2 kat sini ye! Satu lagi permintaan, boleh ke share resepi easy chinese. Dini tentu pakar ni! Mak Aji suka chinese food, sebelum ni belajar ngan Amy Beh je (buku resepi dia).
Mak Aji guna bekas plastik mcm yg Suri Solehah sebut, dapat perfect separuh masak. Boleh beli je biasanya di kedai2 yg jual barangan dapur, insya-Allah.
rajin membaking awal pagi..buku2 tu macam best je, mahal x kat amazon ni?
ReplyDeleteHihi sibuk ye..apapun alhamdulillah misi dah tcapai. :)
ReplyDeleteWah buku baru!! Bestnya..amazon mmg best dan sgt. Reliable ;)
Datang singgah disini! dalam kesibukkan nak masak lunch! yeeppii!!
ReplyDeletethanks singgah my blog dear,
keep in touch!
senang ke beli buku melalui amazon? kena ada kredit card ke? teringin nak beli buku2 melalui amazon tapi xpernah cuba..
ReplyDelete