makcikkantin = biru jadi kelabu makcik....
Nor Azlina Yusof = saya punyer pon manual....
ishamizu = dini tak pandai bawak motor izu, takut nak belajar...hehhee
umiyumi = bila nak balik lagi umi?
JembalCastle = aku nok fridge magnet langkawi!
nadia rashid = dulu pon saya pernah berangan nak drive VW...hehheheh
Zulfadly = same situation lah kita ....
Ummu Madihah = yo Mok Aji, sebab keperluan, kena let go lah .....
ummuaidan = mulo-mulo ni sentimental sikit Nor.....hihihi
Sue-Rya Qistina = betul sue, ringan n senang parking....
Aku pernah terbaca ....
Untuk dinner, makanlah seperti seorang pengemis
(ah aku agak lupa quote yang sebenarnya...maaf)
Yang mungkin bermaksud, berpada-padalah pabila menjamu selera di malam hari...
Signifikannya, ada kaitan dengan keperluan tenaga pada waktu itu...
Sebabnya malam hari badan perlu berehat...
Tidak banyak tenaga perlu dikeluarkan.....
Maka, logiknya tidak perlu makan yang berat-berat ketika dinner....
Atas alasan itu, hari ini, aku masak ringkas sahaja....
Yang paling ringkas aku kira untuk dinner setakat ini......
Its Mango Salsa !
Tetapi, sebelum itu, mari tengok dahulu beberapa gambar lagi sewaktu Rx Family Day Ahad lepas....
"Oh uh.....mengapakah gambar ini kelihatan sangat kompleks? Di mana harus ku mula untuk mewarna ni?" |
Sukaneka pensyarah: Masukkan gelang getah ke dalam cawan kertas. Gelang getah dibawa dengan menggunakan straw.... |
Abe Ajwad yang keriangan dapat mewarna.... |
Musical chair: lecturers + students. Aku tersingkir di pusingan ketiga.... |
Musical chair finale: Husband & Wife |
Happy face! |
Mango Salsa with Spiral Pasta |
Quick, simple, colourful yet yummy! |
Bahan utama MANGO SALSA: Sebiji mempelam yang masak, tomato, timun, daun samok dan ulam raja dari kebun..... |
Cara penyediaan mango salsa: sama jer macam buat kerabu .... campurkan gula, garam dan perah limau sikit.....
Till then, Happy Holiday !!!
Aku mahu kutip angpow bagi pihak Ajwad dan Amzar......kihkihkih...
menggodanya buah pauh tu... tak susah pun nak buat mango salsa, nice recipe to try :)
ReplyDeletehumang ai...mejejeh2 ayaq lioq chek nengok buah pelam tu.
ReplyDeletetang adelaide ni pelam mahal. so, kalo mkn tu...mesti smpi terpejam2 mata punya menikmatinye.hehe
fridge magnet jeee..hahahhaa, minyak gamat toksir kee?
ReplyDeletenampak sedap!!! boleh try jugak ni.
ReplyDeleteSalam Dini,
ReplyDeleteNampak sedap dan mudah pula membuatnya! Idea bagus utk dinner ni!
Comelnya 2 beradik tu mewarna hehe..seronokkan family day..mcm2 activity ada :)
ReplyDeletesuka tgk gambar amzar merenung lukisan..mcm seorang arkitek tengah berfikir...mango salsa letak daun samok...daun samok tu gapo dini? rasa pahit2 ko?
ReplyDeleteAs salam dini,
ReplyDeleteAdeh, kalaulah sebelah umah ni...hikhikhik...
Happy weekend! Masyuuuuklah angpow Amzar Ajwad! :))
moga dapat kutip banyak angpow :D
ReplyDeleteEhhh ehhh..
ReplyDeleteDaun hijau tu aper nama?
Emmm, kalo kat kampung, daun utama buat nasi kabu ek?..
Bestnyer,
mana dapat tu?