Let's Click Here !

Hi wanna be my VIP in my life?

Powered by Blogger.

Xie-Xie Ni !!!

Get this widget

My Brain

Right Brain/ Left Brain Quiz
The higher of these two numbers below indicates which side of your brain has dominance in your life. Realising your right brain/left brain tendancy will help you interact with and to understand others.
Left Brain Dominance: 11(11)
Right Brain Dominance: 5(5)
Right Brain/ Left Brain Quiz

Thursday, 21 February 2013

Extravaganza Breakfast!


Assalamualaikum...

Memperkenalkan ---- sarapan terbaik abad ini ....

 Pisang Rebus !!!

Hidangan kampung ajo ---- very precious and sentimental value to me .....

Ada sesiapa yang suka?

Semalam masa beli pisang ni, kawan aku pelik bila aku cakap nak buat pisang rebus.....heheheh...orang Penang tak makan pisang rebus kot nooo?

Tapi aku sukalah hidangan ni, ringkas, cepat, sedap (bagi aku lah!) dan berkhasiat......

Bento sarapan Amzar hari ini pun aku letakkan pisang rebus + keledek rebus.....



Rebus dengan sedikit air + garam secubit 



Hidangan di atas dilengkapkan lagi dengan jus epal hijau + limau kasturi + daun salad + chia seed......
Minum 1 jam selepas makan pisang di atas...
posted from Bloggeroid

15 comments:

  1. pisang rebus makan dengan kelapa parut + gula+garam memang best..terkenang zaman kecik2 dulu:)

    ReplyDelete
  2. hari tu mak akak rebus pisang tapi akak tak makan hehe..makan ngan kelapa parut memang sedap dulu kecik2 memang makan bila dah tua ni ngada je hehe

    ReplyDelete
  3. x pernah pulak mkn pisang rebus. selalu pisang makan gitu je, buat pisang goreng, jemput2 pisang, lepat pisang or pengat pisang. bole la try nnt. hehehe

    ReplyDelete
  4. kecik2 dulu selalu jgak mak sye buat cenggini..tpi org tak suke..hahaha..cerewet pnye olang!

    ReplyDelete
  5. biasa org kelantan rebus mcm ni. pakai pisang apa yer?

    ReplyDelete
  6. As salam Dini,

    Kenapa Iman tak macam Amzar? huhuhuu... Maybe Marya tak kreatif mcm Dini kot... susah benor nak suruh dia mamam benda yg sihat & pelik2 sikit! Hari2 mamam nasi + ayam goreng or ikan goreng! Sayur brokoli je nak mamam... carrot pun dah tak mau! hukhuk... Tapi Marya akan pastikan dia makan buah setiap hari klau tak mmg ruins diet dia... Any idea or suggestion?

    ReplyDelete
  7. Sedapnye pisang rebus,makanan sentimental value. Rasa natural sedap dan tidak berkolesterol. mmmm.....

    ReplyDelete
  8. Salam Dini,
    Dulu2 arwah nenek umi suka buat pisang bakar.. sedapp :)

    ReplyDelete
  9. Salam ziarah. Wahhhh mmg xprnah mkn ni pisang rebus. Any pisang boleh ke? Coz sini xbnyk choice la.. tp nak try :-D

    ReplyDelete
  10. Salam Dini,

    Kami memang suka pisang rebus. Pak Aji cicah madu je! Kalau cicah kelapa dicampur gula sedap juga!

    ReplyDelete
  11. Izu pon tak pnh mkn pisang rebus, tp pnh dengar ;) skrg dh jarang beli pisang, ank2 allergic pisang. Diorang suka mkn pisang gitu je tp lelah athma..:(

    ReplyDelete
  12. ms dok kapung mulo..sedap make pise rebuh pagi2 wat bekfes...

    ReplyDelete
  13. lamo sudah tak make pise rebus..dulu nenek sy suko buat bekal utk sy g skolah..:D

    ReplyDelete
  14. Salam,
    Dini kreatif dalam menyediakan makanan berkhasiat untuk anak-anak..setuju dengan Marya..
    Pisang rebus gini, erk, terasa jumpa kat kampung jer..
    Emmm, mummy suka pisang nagka rebus..
    Masam2 skit.hehe

    ReplyDelete