Let's Click Here !

Hi wanna be my VIP in my life?

Powered by Blogger.

Xie-Xie Ni !!!

Get this widget

My Brain

Right Brain/ Left Brain Quiz
The higher of these two numbers below indicates which side of your brain has dominance in your life. Realising your right brain/left brain tendancy will help you interact with and to understand others.
Left Brain Dominance: 11(11)
Right Brain Dominance: 5(5)
Right Brain/ Left Brain Quiz

Monday, 3 September 2012

Let Them Know about Islam


Assalamualaikum teman-teman blogger


Harini aku terpanggil untuk berkongsi satu website:This Islamic guide is for non-Muslims who would like to understand Islam, Muslims (Moslems), and the Holy Quran (Koran).  It is rich in information, references, bibliography, and illustrations.  It has been reviewed and edited by many professors and well-educated people.  It is brief and simple to read, yet contains much scientific knowledge.Yang menariknya, ada pelbagai bahasa (main = English):

2. France


Cover of the book.  Click here to enlarge


Kalau ada di kalangan rakan-rakan yang belum mengenali Islam, mungkin kita boleh hadiahkan mereka dengan 'buku' ini.

Tak semestinya kita perlu 'pandai bercakap' untuk berdakwah kan. Aku amat paham sangat, sebab aku pun tergolong dalam jenis 'tak pandai bercakap' hal-hal sebegitu. 

Dan medium dakwah itu sendiri luas. Tidak semestinya perlu dalam kumpulan/organisasi baru boleh buat kan (namun aku tidak nafikan kepentingan kumpulan/organisasi). Cumanya sedih laa kan, kalau dalam kumpulan, macam-macam hal boleh timbul, sedangkan objektif utama masih samar-samar. 

Maka, kawan-kawan, usah sedih kalau ada orang cakap-cakap kita tak sokong usaha dakwah whatsoever....sebab hanya kita sendiri yg tahu cara/medium mana yg sesuai bagi kita. Sudah tentulah cara extrovert tidak sama dengan introvert kan.

***tiba-tiba ter emo pulak...iskkk!

1 comment:

  1. Thanks dengan perkongsian ini...Moga-moga boleh dimanfaatkan oleh semua...

    Banyak info dari blog ni..Saya nak follow lah..nanti singgah lah blog saya di http://elqashrinqaisara.blogspot.com and follow back okay...

    ReplyDelete